maanantai 19. elokuuta 2024

Sitruunainen kirjolohi ruiskuoressa

Taikina olis voinut olla hiukan ohuempikin, mutta ei se huono ollut näinkään. Täytettä saa maustaa reippaasti. Minä laitoin liian vähän suolaa ja sitruunapippuria. Sen onneksi voi korjata jälkikäteenkin. Muuten täyte oli tosi maukas. Etukäteen vähän pelkäsin että nesteytyyköhän täyte liikaa ja valuu siksi kuoresta pihalle, mutta näin ei käynyt.


Ruiskuori:
2 dl vettä
½ dl maitoa
1 ½ tl suolaa
5 ½ dl ruisjauhoja
Täyte:
½ dl kaurasuurimoita
½ dl pitkäjyväistä riisiä
550 g kirjolohifileetä
2 tl sitruunapippuria
1 tl suolaa
1 ruukku tuoretta tilliä
2 tl sitruunankuoriraastetta
½ dl sitruunamehua
200 g sitruunatuorejuustoa
1 punasipuli
2 valkoista paprikaa
Voiteluun:
suihkutettavaa oliiviöljyä

Keitä täytteen suurimot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin. Leikkaa kala isoiksi suikaleiksi. Irrota nahka. Kuori ja viipaloi sipuli. Poista paprikasta siemenet ja valkoiset osat. Leikkaa malto renkaiksi.

Sekoita yhteen taikinan vesi, suola ja maito. Lisää jauhoja, kunnes taikina on koostumukseltaan sopivaa. Kauli taikina ohueksi levyksi. Nosta levy leivinpaperoituun uunivuokaan. Jätä liepeet roikkumaan vuoan reunojen yli.

Mausta kala suolalla ja sitruunapippurilla. Sekoita yhteen tuorejuusto, sitruunankuoriraaste, sitruunamehu ja tilli. Levitä taikinan päälle kerroksittain suurimot, lohi, tuorejuustoseos sekä sipuli- ja paprikarenkaat. Käännä taikinan reunat täytteen päälle ja sulje sauma kostutetuin sormin. Suihkuta pinta kevyesti oliiviöljyllä. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 45 minuuttia. Suihkuta pinta uudelleen öljyllä ja jatka paistamista uunin yläosassa 5 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti