maanantai 5. elokuuta 2024

Rouhea pinaatti-perunamuusi

Herkullista lisukemuusia. Aivan hyvin tämän voisi tehdä myös talviperunoista, mutta silloin kyllä kuorisin potut ensin. Näissä tämän hetken perunoissa on niin ohut kuori että se ei muusissakaan häiritse.


Ainekset:
1 kg kesäperunoita
70 g pinaattia
4 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
150 g maitorahkaa
suolaa
mustapippuria

Keitä perunat kuorineen kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin. Silppua pinaatti. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet.

Sekoita yhteen pinaatti, valkosipuli ja voi. Kuumenna mikrossa pienissä erissä, kunnes pinaatti on mennyt kasaan ja voi on sulanut. Sekoita välillä.

Survo perunat kuorineen rouheaksi muusiksi. Lisää pinaatti-valkosipuliseos ja maitorahka. Sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti