perjantai 30. elokuuta 2024

Täytetty kalkkunanfilee 2

Tämä oli lähestulkoon täydellistä. Täyte oli sopiva sekoitus makeaa ja suolaista. Jos jotain pikkuisen muuttaisin, niin pitäisin rullaa uunissa vähän vähemmän aikaa. Se kerkesi ihan hiukkasen liian kovaksi päältä.


Ainekset:
750 g kalkkunan rintafileetä
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Täyte:
85 g pekonia
50 g taateleita
25 g sinihomejuustoa

Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta. Leikkaa filee auki levyksi. Mausta molemmin puolin suolalla ja pippurilla.

Paista pekonia 200-asteisessa air fryerissä 6 minuuttia. Anna jäähtyä. Murenna pekoni ja sinihomejuusto. Silppua taatelit. Ripottele lihan päälle sinihomejuusto ja pekoni.

Kääri liha rullalle ja sido rulla paistinarulla kiinni. Siirrä rulla uunivuokaan. Nosta vuoka 225-asteiseen uuniin kymmeneksi minuutiksi. Alenna lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista kaksi tuntia.

Ota vuoka uunista ja kääri liha folioon. Anna lihan vetäytyä vähintään puoli tuntia ennen leikkaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti