maanantai 5. elokuuta 2024

Kevennetty guacamoledippi

Tässä reseptissä oli alun perin artisokan tilalla säilykeparsaa. Sitä ei kumminkaan löytynyt ja mietin mitä laittaisin tilalle. Artisokansydämet ovat mielestäni hyviä ja päätin kokeilla niitä. Ne sopivatkin tähän tosi hyvin. Tällä kertaa laitan dipin pöytään broileripihvien ja muusin kera, mutta yhtä hyvin tämä toimisi vaikka tortillalastujen dippinä.


Ainekset:
390/240 g artisokansydämiä suolaliemessä
1 pieni avokado
3 rkl sitruunamehua
3 rkl maitorahkaa
½ tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
2 tomaattia
1 pieni punasipuli
½ punainen paprika
Koristeluun:
tuoretta korianteria

Valuta artisokka ja soseuta se sauvasekoittimella. Halkaise avokado, poista kivi ja koverra hedelmäliha kuoresta lusikalla. Soseuta avokado. Sekoita joukkoon sitruunamehu. Silppua tomaatit. Kuori ja silppua punasipuli. Poista paprikasta siemenet ja valkoiset osat ja leikkaa malto pieniksi kuutioiksi. Silppua korianteri.

Sekoita yhteen artisokkasose, avokado, rahka, suola, paprikajauhe ja pippuri. Sekoita joukkoon tomaatit, punasipuli ja paprika. Ripottele pinnalle korianteri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti