torstai 22. elokuuta 2024

Jauhelihalasagne

Nyt tuli kyllä tehtyä niin peruslassea ettei tosikaan. Ja niin herkullista.


Ainekset:
180 g lasagnelevyjä
Béchamelkastike:
50 g voita
50 g vehnäjauhoja
1 l Kiehu-maitoa
suolaa
mustapippuria
Jauhelihakastike:
400 g jauhelihaa
500 g tomaattimurskaa
1 sipuli
1 porkkana
60 g juuriselleriä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
2 dl lihalientä
1 rkl kuivattua oreganoa
¼ tl kuivattua timjamia
suolaa
mustapippuria
2 rkl tomaattipyreetä
Pinnalle:
150 g emmental-mozzarellaraastetta

Kuumenna béchamelkastikkeen maito höyryäväksi. Sulata voi toisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua vähintään 5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kuori ja silppua jauhelihakastikkeen sipuli. Kuori valkosipulinkynnet. Kuori porkkana ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuori ja raasta juuriselleri. Kuullota kasvikset voissa pehmeiksi. Lisää jauheliha ja paista, kunnes liha on ruskistunut. Lisää lihaliemi, tomaattimurska, yrtit ja tomaattipyree. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä lasagnevuoan pohjalle kerroksittain jauhelihakastiketta, béchamelkastiketta ja lasagnelevyjä. Jätä päällimmäiseksi béchamelkastiketta. Ripottele pinnalle juustoraaste. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Poista folio. Nosta vuoka uunin ylätasolle ja jatka paistamista vielä n. 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti