keskiviikko 7. elokuuta 2024

Suklaiset punajuuripalat

Aika täydellistä. Jopa herra 12-v, jolta ei usein kehuja satele, totesi ”sikahyvää”. Punajuuri ei pohjassa maistunut, mutta todennäköisesti teki siitä erityisen mehevän.


Ainekset:
300 g punajuuria
150 g voita
100 g taloussuklaata
3 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
100 g taloussuklaata
25 g voita
100 g mascarponea
2 dl tomusokeria

Kuori ja lohko punajuuret. Keitä lohkot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä ja soseuta sauvasekoittimella. Sulata voi ja suklaa yhdessä. Sekoita tasaiseksi.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Sekoita joukkoon suklaaseos. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja punajuurisose.

Kaada taikina leivinpaperoituun uunivuokaan (20*30 cm). Paista 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sulata kuorrutuksen voi ja suklaa yhdessä. Anna jäähtyä. Lisää mascarpone ja tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakkulevylle. Anna jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa levy annospaloiksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti