lauantai 10. elokuuta 2024

Kanelissa paistetut omenalohkot mantelipedillä

Tämä oli makoisa iltapala. Just sopivasti makeaa, hiukkasen hapanta ja lisäksi vielä neutraalia mascarponevaahtoa.


Ainekset:
2 omenaa
2 rkl sokeria
1 tl kanelia
1 rkl voita
Mantelipeti:
100 g marsipaania
75 g voita huoneenlämpöisenä
1 kananmuna
Luumukastike:
75 g kuivattuja luumuja
30 g sokeria
15 g voita
3 dl omenasiideriä
Mascarpone-ranskankermavaahto:
130 g mascarponea
80 g ranskankermaa
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa mantelipedin ainekset vaaleaksi ja kuohkeaksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille 1 cm paksuiseksi suorakaiteeksi. Paista 175-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa levy kolmionmuotoisiksi paloiksi.

Mittaa kaikki luumukastikkeen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 5 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.

Sekoita yhteen omenoiden kaneli ja sokeri. Kuori ja lohko omenat. Pyörittele lohkot kaneli-sokeriseoksessa. Paista lohkot voissa kauniin värisiksi.

Vatkaa mascarpone-ranskankermavaahdon ainekset vaahdoksi.

Jaa lohkot mantelikolmioiden päälle. Tarjoile luumukastikkeen ja mascarpone-ranskankermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti