perjantai 23. elokuuta 2024

Hasselpähkinä-punajuurisämpylät

Näistä tulikin tosi muhkeita. Ei haittaa, halutessaan sämpylät voi puolittaa tai jakaa vaikka neljään osaan. Ihanan pirteän värisiä, punajuuren vaikutus ei haalistunut uunissa ollenkaan. Koostumus on kivan rouhea ja kostea. Tykkäsin kovasti.


Ainekset:
1 dl hasselpähkinöitä
250 g punajuuria
5 dl vettä
8 ½ g kuivahiivaa
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1 kg sämpyläjauhoja

Rouhi pähkinät. Kuori punajuuri ja raasta se hienoksi raasteeksi.

Liuota hiiva hiukan kättä lämpimämpään veteen. Lisää hunaja, suola ja punajuuriraaste. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää pähkinärouhe alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa, kunnes taikina irtoilee kulhon reunoista, mutta on edelleen hiukan tahmeaa. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä n. 45 minuuttia.

Jaa taikina kahdeksaan osaan. Muotoile osat litteiksi sämpylöiksi leivinpaperoiduille uunipelleille. Paista 175-asteisessa kiertoilmauunissa n. 30 minuuttia. Vaihda peltien paikkaa paistamisen puolivälissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti