Tämä oli ihan perus lohipastaa. Hyvää siis. Savulohen käsittelystä en tykkää, se on ikävän sotkuista puuhaa. Mutta kun harvakseltaan tekee, niin menetteleehän se.
Ainekset:
500 g pastaa
500 g savulohta
Kastike:
2 rkl voita
3 rkl hiivaleipävehnäjauhoja
1 sipuli
6 ½ dl Kiehu-maitoa
1 ruukku tilliä
1 tl mustapippuria
100 g emmental-mozzarellaraastetta
Pinnalle:
50 g emmental-mozzarellaraastetta
Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin.
Kuumenna kastikkeen maito höyryäväksi. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää loput ainekset ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut.
Kaada pasta uunivuokaan. Lisää lohipalat ja kaada kastike päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Gratinoi 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti