tiistai 27. elokuuta 2024

Jauhelihavartaat ja mausteinen tomaattikastike bulgarialaisittain

Harvoin jaksan viritellä mitään vartaita yhtään mihinkään. Nyt ajattelin ilahduttaa herra 12-v:tä hiukkasen erinäköisillä lihapullilla ja nappiin meni. Chiliöljy toimi taas melkein liiankin tehokkaasti. Yhtään enempää tulisuutta ei olisi kaivannut. Mutta olivat kyllä tosi hyviä, sekä kebakot että kastike.


Jauhelihavartaat:
600 g jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl juustokuminaa
½ rkl kuivattua oreganoa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ rkl chilillä maustettua auringonkukkaöljyä
½ ruukkua persiljaa
Tomaattikastike bulgarialaisittain:
500 g kirsikkatomaatteja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ rkl chilillä maustettua auringonkukkaöljyä
5 kokonaista mustapippuria
1 tl kuivattua oreganoa
1 laakerinlehti
½ tl suolaa
2 punaista paprikaa
½ ruukkua persiljaa

Sekoita jauhelihan joukkoon suola, mustapippuri, jeera ja oregano ja anna maustua jääkaapissa yön yli.

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Silppua persilja. Kuullota sipuli ja valkosipuli pehmeiksi öljyssä. Lisää jauhelihamassaan sipuli, valkosipuli ja persilja ja anna maustua vielä muutaman tunnin ajan.

Muotoile taikinasta liotettujen puisten grillitikkujen ympärille pitkänomaisia kebakoita. Nosta kebakot leivinpaperoidulle uunipellille ja kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Käännä kebakot paistamisen puolivälissä.

Kuori ja silppua kastikkeen sipuli ja valkosipulinkynnet. Puolita tomaatit. Puolita paprikat pituussuunnassa. Poista siemenet ja valkoiset osat. Nosta puolikkaat kupera puoli ylöspäin leivin paperoidulle uunipellille ja paahda 200-asteisen uunin grillivastusten alla, kunnes niiden kuoret alkavat mustua. Anna jäähtyä. Kuutioi paprikat. Silppua persilja.

Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä pehmeiksi. Lisää tomaatit ja mausteet ja keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen ja tomaattiseos on sakeutunut. Lisää kattilaan paprika ja persilja. Jatka keittämistä vielä hetken aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti