Näitä tulikin iso pino. Tuplasin alkuperäisen reseptin, kun en halunnut ruveta jemmaamaan puolikasta kermaviilipurkkia missään. Rieskat olivat tosi hyviä ja sopivasti pikkuisen makeita. Laitoin päälle maustamatonta tuorejuustoa ja Kallen kaviaaria.
Ainekset:
400 g perunoita
100 g porkkanoita
150 g palsternakkaa
200 g kermaviiliä
2 dl kaurahiutaleita
8 dl hiivaleipäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
100 g voita sulatettuna
Kuori ja pilko perunat, porkkanat ja palsternakka. Keitä palat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin ja anna jäähtyä. Survo palat perunanuijalla soseeksi.
Sekoita kaurahiutaleet ja kermaviili keskenään. Anna turvota hetki. Lisää joukkoon juuressose ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi voisula.
Jaa taikina paloiksi leivinpaperin päälle. Painele palat litteiksi rieskoiksi. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti