maanantai 12. elokuuta 2024

Maapähkinä-broilerisalaatti

Tästä tulikin melkoinen salaattikeko. Harvemmin on tullut kurkkua paistettua. Niin oudolta kuin ajatus kuulostaakin, mielestäni paistettu kurkku on hyvää. Vähän niin kuin sellainen ala-asteen eväsleivän välissä koko päivän muhinut kurkku. Oli mukavan täyttävä ja maukas salaatti.


Maapähkinäkastike:
50 g maapähkinävoita
2 rkl vettä
1 rkl sokeria
1 rkl soijakastiketta
2 valkosipulinkynttä
muutama tippa tabascoa
Lisäksi:
500 g maustamatonta broileria
1 kurkku
½ purjo
1 punainen chili
70 g paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä
550 g keräsalaattia

Kuori kastikkeen valkosipulinkynnet ja purista ne kulhoon. Lisää loput kastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi.

Suikaloi broileri tarvittaessa. Sekoita maapähkinäkastike broilerisuikaleisiin. Nosta peitettynä jääkaappiin maustumaan tunniksi.

Kuori ja viipaloi kurkku. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Poista chilistä siemenet ja valkoiset osat ja silppua malto. Pilko salaatti.

Paista broilerit marinadeineen pannulla läpikypsiksi. Lisää pannulle kurkku, purjo, chili ja maapähkinät. Jatka paistamista minuutin verran.

Levitä salaatti tarjoiluvadille. Lusikoi päälle broileriseos. Tarjoile esim. rapeakuorisen leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti