keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Aprikoosi-pähkinäleipä

Voitelu unohtui. Sen siitä saa, kun yrittää samaan aikaan leikkiä lapsen kanssa ja paistaa leipää. Meheviä, makeita leipiä nämä silti ovat. Hyvä lounas kahvin kanssa.



Ainekset:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
¼ dl siirappia
2 tl suolaa
10 dl vehnäjauhoja
175 g kuivattua aprikoosia
100 g hasselpähkinöitä
50 g voita
Voiteluun:
½ kananmuna

Liutota kädenlämpöiseen veteen hiiva, siirappi ja suola. Sekoita puolet jauhoista maitoseokseen. Lisää kuutioidut aprikoosit ja karkeasti rouhitut pähkinät.

Alusta loput jauhoista taikinaan vähitellen. Lisää välillä pehmeä tai sulatettu ja jäähtynyt voi.

Kohota taikina vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi (n. tunti).

Leivo taikina kahdeksi leiväksi. Jätä vielä kohoamaan vuokiin.

Voitele leivät munalla ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti