Voitelu unohtui. Sen siitä saa, kun yrittää samaan aikaan
leikkiä lapsen kanssa ja paistaa leipää. Meheviä, makeita leipiä nämä silti
ovat. Hyvä lounas kahvin kanssa.
Ainekset:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
¼ dl siirappia
2 tl suolaa
10 dl vehnäjauhoja
175 g kuivattua aprikoosia
100 g hasselpähkinöitä
50 g voita
Voiteluun:
½ kananmuna
Liutota kädenlämpöiseen veteen hiiva, siirappi ja suola.
Sekoita puolet jauhoista maitoseokseen. Lisää kuutioidut aprikoosit ja
karkeasti rouhitut pähkinät.
Alusta loput jauhoista taikinaan vähitellen. Lisää välillä
pehmeä tai sulatettu ja jäähtynyt voi.
Kohota taikina vedottomassa paikassa liinan alla
kaksinkertaiseksi (n. tunti).
Leivo taikina kahdeksi leiväksi. Jätä vielä kohoamaan
vuokiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti