Kun töissä on jo syönyt varsinaisen aterian, on illalla ihan
käypä ateria tuhti salaatti ja pari viipaletta hyvää leipää.
Ainekset:
100 g parmankinkkua
250 g kirsikkatomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
½ dl pinjansiemeniä
50 g parmesan-juustoa
100 g rapeaa salaattia
70 g rucolaa
½ rasiaa viinirypäleitä
1 kurkku
Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
½ rkl hunajaa
suolaa, mustapippuria
Puolita kirsikkatomaatit kulhoon. Kaada päälle oliiviöljy,
mausta mustapippurilla ja sekoita. Levitä parmankinkkuviipaleet ja
kirsikkatomaatit (halkaisupinta ylöspäin) uunipellille ja paista uunin
yläosassa 225 asteessa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Puolita rypäleet ja suikaloi kurkku.
Paahda pinjansiemenet pannulla ilman rasvaa. Leikkaa juustohöylällä parmesanista lastuja.
Sekoita keskenään salaattiainekset (paitsi pinjansiemenet ja
parmesan). Sekoita kastikeainekset ja valuta kastike salaatin päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti