sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Rapeakuoriset sämpylät

Nämä ovat oikeasti rapeakuorisia ja muutenkin todella hyviä. Kestävät hyvin pakastamisen, joten kerralla voi tehdä isommankin satsin.



Ainekset:
7,5 dl vettä
25 g hiivaa (tai puolitoista pussia kuivahiivaa, silloin vesi lämmintä)
1,5 rkl suolaa
1,5 dl ruisjauhoja
1,5 dl kokojyväjauhoja
n. 9 dl vehnäjauhoja

Sekoita hiiva ja suola veteen. Lisää jauhot. Taikina jää löysähköksi. Jauhoja voi muunnella maun mukaan, mutta niin kauan kuin vehnää on vähintään puolet, ajat ja lämpötilat pysyvät samana.

Peitä taikinakulho leivinpaperilla ja pyyhkeellä ja jätä yöksi jääkaappiin kohoamaan.

Nostele taikina pellille sopivankokoisiksi sämpylöiksi. Paista 230-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti