tiistai 19. tammikuuta 2016

Pekoni-pastapaistos

Huominen ruoka työpaikkaruokalassa ei houkuttele. Jotain sopivaa evästä pitäisi saada tehtyä nopeasti ja helposti. Tämä kuulosti nopealta, helpolta ja hyvältä. Sitä paitsi tämä oli sopiva paikka upottaa juustonkannikka, josta ei enää pystynyt höyläämään siivuja. Maku oli ihan hyvä, ehkä pikkuisen turhan raskas. Mutta voi tätä syödä toistekin.



Ainekset:
170 g pekonia
2 sipulia
200 g pakasteherneitä
1 dl vettä
200 g Koskenlaskijaa
60 g juustoraastetta
2 rkl sinappia
1 dl tuoretta basilikaa silputtuna
6 dl keitettyä pastaa

Leikkaa pekoniviipaleet paloiksi. Suikaloi kuoritut sipulit.

Paista pekonit kuumalla pannulla omassa rasvassaan rapeiksi. Lisää pannuun sipulit ja herneet. Paista, kunnes sipulit saavat hieman väriä.

Kuumenna vesi kiehuvaksi pienessä kattilassa, sekoittele joukkoon sulatejuusto ja juustoraaste.  Anna juustojen liueta veteen, mausta sinapilla.


Sekoita keskenään pasta, basilikasilppu, pekoniseos ja juustokastike. Kaada pastaseos uuniuokaan. Kuumenna paistosta ilman kantta 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti