Itämaiset maut houkuttelevat aina. Siksi iskin silmäni heti
tähän Hesarin ruokasivuilla julkaistuun herkulliselta kuulostavaan reseptiin.
Kirjastoreissulla bongasin oriental-ruokakaupan ja löysin
granaattiomenasiirappia ja sumakkia. Granaattiomenasiirappi maistuu ihan
joltain tutulta kirpeältä karkilta – olisko omenaremmi? Hyvää.
Ainekset:
500 g kirsikkatomaatteja tai miniluumutomaatteja
1 vihreä suippopaprika
½ iso punasipuli
½ dl pinjansiemeniä
4 rkl granaattiomenamelassia tai –siirappia
2 tl sumakkia
ripaus hiutalesuolaa
1 rkl oliiviöljyä
Halkaise kirsikkatomaatit. Asettele ne vadille. Viipaloi
paprika ohuiksi viipaleiksi. Ripottele tomaattien päälle. Kuori punasipuli,
halkaise se ja leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi. Lisää salaattiin.
Paahda pinjansiemeniä hetki kuivalla, kuumalla pannulla.
Jätä jäähtymään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti