sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Tomaatti-sipulisalaatti granaattiomenasiirapin kera

Itämaiset maut houkuttelevat aina. Siksi iskin silmäni heti tähän Hesarin ruokasivuilla julkaistuun herkulliselta kuulostavaan reseptiin. Kirjastoreissulla bongasin oriental-ruokakaupan ja löysin granaattiomenasiirappia ja sumakkia. Granaattiomenasiirappi maistuu ihan joltain tutulta kirpeältä karkilta – olisko omenaremmi? Hyvää.



Ainekset:
500 g kirsikkatomaatteja tai miniluumutomaatteja
1 vihreä suippopaprika
½ iso punasipuli
½ dl pinjansiemeniä
4 rkl granaattiomenamelassia tai –siirappia
2 tl sumakkia
ripaus hiutalesuolaa
1 rkl oliiviöljyä

Halkaise kirsikkatomaatit. Asettele ne vadille. Viipaloi paprika ohuiksi viipaleiksi. Ripottele tomaattien päälle. Kuori punasipuli, halkaise se ja leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi. Lisää salaattiin.

Paahda pinjansiemeniä hetki kuivalla, kuumalla pannulla. Jätä jäähtymään.

Mittaa granaattiomenasiirappi erilliseen pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon sumakki. Murskaa sormilla hiukan hiutalesuolaa ja lisää kastikkeeseen. Lisää myös oliiviöljy ja sekoita kunnolla. Valuta kastike salaatille. Ripottele päälle pinjansiemenet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti