Ei kannata käyttää isoja tomaatteja, sillä ne hajoavat
viipaloituna pieneksi silpuksi. Makuunhan se ei vaikuta, mutta ulkonäköön
kyllä. Piirakka ei myöskään irronnut pannusta, mutta maistui hyvältä.
Pohja:
125 g voita
½ dl tuoretta timjamia tai 2 tl kuivattua timjamia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1,5 rkl kylmää vettä
Täyte:
500 g kirsikkatomaatteja
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sokeria
25 g voita
½ tl suolaa
1 rkl valkoviinietikkaa
Tee ensin pohjataikina: Mittaa jauhot kulhoon. Lisää suola
ja pehmeä voi palasina. Nypi voi jauhojen joukkoon. Lisää timjami ja sekoita.
Lisää kylmä vesi, vaivaa ja painele taikina nopeasti pallon muotoon. Jätä
taikina kulhoon lepäämään ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Tee täyte: Mittaa sokeri ja voi uuninkestävälle
paistinpannulle. Anna voin ja sokerin sulaa pannulla keskilämmöllä, kunnes ne
saavat hiukan väriä. Lisää tomaatit pannulle. Anna paistua keskilämmöllä n. 3
minuuttia. Lisää silputtu valkosipuli, suola ja valkoviinietikka. Anna paistua
keskilämmöllä vielä n. 10 minuuttia tomaatteja välillä varovasti nostellen,
kunnes neste on suurimmaksi osaksi haihtunut pois ja voi ja sokeri ovat
muuttuneet siirappimaiseksi. Ota pannu liedeltä ja asettele tomaatit kauniisti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti