Vähän niin kuin lämmin salaatti murekkeen ja muusin
kaveriksi. Juustona käytin tällä kertaa valmista emmental-mozzarellaraastetta,
mutta voisi kokeilla myöskin raastaa joukkoon vähän parmesania.
300 g porkkanaa
300 g parsakaalia
300 g kukkakaalia
suolaa
2 rkl hunajaa
2 kananmunaa
3 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
Kuori ja viipaloi porkkanat. Irrota parsakaalista varsi,
kuori se ja pilko pieniksi paloiksi. Irrota kukkakaalin varsi ja pilko nuput
paloiksi. Laita porkkanan ja parsakaalin varren palaset kylmään veteen
kattilaan ja keitä, kunnes vesi kiehuu. Lisää sitten veteen suola sekä
kukkakaalin ja parsakaalin nuput. Keitä lähes kypsiksi.
Kaada vihanneksista vesi pois ja nosta sitten vihannekset
uunivuokaan. Lisää hunaja ja pyörittele niin, että hunaja leviää tasaisesti
vihannesten sekaan.
Sekoita keskenään maito, kananmunat ja juustoraaste. Kaada
vihannesten päälle.
Gratinoi 225-asteisen uunin alatasolla n. 40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti