tiistai 5. tammikuuta 2016

Kahden kaalin porkkanainen gratiini

Vähän niin kuin lämmin salaatti murekkeen ja muusin kaveriksi. Juustona käytin tällä kertaa valmista emmental-mozzarellaraastetta, mutta voisi kokeilla myöskin raastaa joukkoon vähän parmesania.



300 g porkkanaa
300 g parsakaalia
300 g kukkakaalia
suolaa
2 rkl hunajaa
2 kananmunaa
3 dl maitoa
2 dl juustoraastetta

Kuori ja viipaloi porkkanat. Irrota parsakaalista varsi, kuori se ja pilko pieniksi paloiksi. Irrota kukkakaalin varsi ja pilko nuput paloiksi. Laita porkkanan ja parsakaalin varren palaset kylmään veteen kattilaan ja keitä, kunnes vesi kiehuu. Lisää sitten veteen suola sekä kukkakaalin ja parsakaalin nuput. Keitä lähes kypsiksi.

Kaada vihanneksista vesi pois ja nosta sitten vihannekset uunivuokaan. Lisää hunaja ja pyörittele niin, että hunaja leviää tasaisesti vihannesten sekaan.

Sekoita keskenään maito, kananmunat ja juustoraaste. Kaada vihannesten päälle.

Gratinoi 225-asteisen uunin alatasolla n. 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti