perjantai 22. tammikuuta 2016

Uunissa haudutettua possua

Rasvaisesta possunlihasta tulee uunissa tosi maukasta ja pehmeää. Ja kaiken kruunaa hyvä kastike.



Ainekset:
1,3 kg porsaan etuselkää (luulla)
suolaa
mustapippuria
2 valkosipulinkynttä
350 g salottisipulia
2 rkl oliiviöljyä
4 dl lihalientä
timjamia
2 rkl ranskankermaa
½ sitruunan raastettu kuori

Puhdista ja kuivaa liha, hiero pintaan suolaa ja pippuria. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori ja lohko salottisipulit. Säädä uuni 150 asteeseen.

Kuumenna öljy uunipadassa ja ruskista liha tasaisesti joka puolelta. Lisää pataan salotti- ja valkosipuli, kuullota kasviksia noin 2 minuuttia. Lisää lihaliemi.

Paista uunissa n. 2 tuntia. Valele lihaa paistamisen aikana muutaman kerran paistoliemellä.

Sekoita pienessä kulhossa timjami, ranskankerma ja sitruunankuoriraaste, mausta suolalla ja pippurilla.

Nosta liha padasta leikkuulaudalle, peitä foliolla ja anna tekeytyä 5 minuuttia. Lisää yrttikerma paistoliemeen ja kuumenna sekoitellen. Leikkaa liha viipaleiksi tarjoiluastiaan ja lusikoi kastike ympärille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti