Rasvaisesta possunlihasta tulee uunissa tosi maukasta ja
pehmeää. Ja kaiken kruunaa hyvä kastike.
Ainekset:
1,3 kg porsaan etuselkää (luulla)
suolaa
mustapippuria
2 valkosipulinkynttä
350 g salottisipulia
2 rkl oliiviöljyä
4 dl lihalientä
timjamia
2 rkl ranskankermaa
½ sitruunan raastettu kuori
Puhdista ja kuivaa liha, hiero pintaan suolaa ja pippuria.
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori ja lohko salottisipulit. Säädä uuni
150 asteeseen.
Kuumenna öljy uunipadassa ja ruskista liha tasaisesti joka
puolelta. Lisää pataan salotti- ja valkosipuli, kuullota kasviksia noin 2
minuuttia. Lisää lihaliemi.
Paista uunissa n. 2 tuntia. Valele lihaa paistamisen aikana
muutaman kerran paistoliemellä.
Sekoita pienessä kulhossa timjami, ranskankerma ja
sitruunankuoriraaste, mausta suolalla ja pippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti