perjantai 15. tammikuuta 2016

Mausteinen tomaatti-bataattikeitto

Ihanaa, mausteista, kuumaa keittoa. Parhaimmillaan juuri paahtimesta tulleen hedelmäisen leivän kaverina.



Ainekset:
400 g bataattia
1 punasipuli
1 rkl öljyä
1 tlk säilyketomaatteja
8 dl kasvislientä
0,5 kanelitankoa
1 tähtianis tai 3 neilikkaa
1 tl jauhettua inkivääriä
suolaa
mustapippuria
Tarjoiluun:
2 dl ranskankermaa
hunajaa

Kuori ja paloittele bataatti ja silppua sipuli. Kuumenna aineksia hetki öljyssä. Lisää tomaatit, liemi ja mausteet. Anna keiton hautua puolisen tuntia.

Poista kanelitanko, anis ja neilikat. Soseuta sileäksi. Lisää tarvittaessa lientä ja kuumenna keitto. Tarjoa ranskankerman ja hunajan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti