sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Lampaanfilee ruusunmarjakastikkeessa

Lampaasta olen alkanut pitää vasta ihan viime vuosina. Hyvä lammas on todella hyvää, huono taas kuin pilaantunutta villasukkaa. Tämä lammas kastikkeineen oli todella, todella hyvää. Täytyy tehdä uudelleenkin.



500 g lampaanfilettä
1 tl mustapippuria
1 tl maustepippuria
2 salottisipulia
1,5 rkl rypsiöljyä
½ tl timjamia
1 tl sokeria
2 ½ rkl balsamiviinietikkaa
2 dl lihalientä
1 rkl ruusunmarjasosetta
1 rkl ranskankermaa

Säädä uuni 125 asteeseen. Hiero puolet pippurirouheesta lihan pintaan. Kuori ja silppua salottisipulit.

Kuumenna öljy paistinpannussa ja ruskista liha tasaisesti joka puolelta. Nosta filee uunivuokaan, säädä lämpötila 100 asteeseen ja kypsennä uunissa 30 minuuttia.

Lisää silputtu salottisipuli paistinpannuun ja kuullota, kunnes sipuli pehmenee. Lisää timjami, sokeri, loput pippurit, balsamiviinietikka ja lihaliemi. Kuumenna miedolla lämmöllä 5 minuuttia.

Lisää ruusunmarjasose ja ranskankerma kastikkeeseen ja kuumenna sekoitellen, kunnes kastike kiehahtaa. Ota liha uunista ja anna tekeytyä hetki. Mausta suolalla. Leikkaa liha viipaleiksi ja tarjoa linssimuhennoksen, ruusunmarjakastikkeen ja perunamuusin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti