Lampaasta olen alkanut pitää vasta ihan viime vuosina. Hyvä
lammas on todella hyvää, huono taas kuin pilaantunutta villasukkaa. Tämä lammas
kastikkeineen oli todella, todella hyvää. Täytyy tehdä uudelleenkin.
500 g lampaanfilettä
1 tl mustapippuria
1 tl maustepippuria
2 salottisipulia
1,5 rkl rypsiöljyä
½ tl timjamia
1 tl sokeria
2 ½ rkl balsamiviinietikkaa
2 dl lihalientä
1 rkl ruusunmarjasosetta
1 rkl ranskankermaa
Säädä uuni 125 asteeseen. Hiero puolet pippurirouheesta
lihan pintaan. Kuori ja silppua salottisipulit.
Kuumenna öljy paistinpannussa ja ruskista liha tasaisesti
joka puolelta. Nosta filee uunivuokaan, säädä lämpötila 100 asteeseen ja
kypsennä uunissa 30 minuuttia.
Lisää silputtu salottisipuli paistinpannuun ja kuullota,
kunnes sipuli pehmenee. Lisää timjami, sokeri, loput pippurit,
balsamiviinietikka ja lihaliemi. Kuumenna miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti