perjantai 15. tammikuuta 2016

Hedelmäinen puolukkaleipä

Puolukoita on edelleenkin pakastin täynnä syksyisen poiminnan jäljiltä. Niinpä yritänkin etsiä herkulliselta kuulostavia reseptejä, joihin saisi upotettua puolukkaa. Tässä yksi niistä. Kuva ei tee oikeutta herkulliselle leivälle. Mutta vuoka täytyy ehdottomasti rasvata! En viitsinyt tehdä sitä, kun kaikki aiemmat leivät ovat irronneet pinnoitetuista vuoista helposti. Tämä ei irronnutkaan. Joten seuraavalla kerralla täytyy vaivautua rasvaamaan vuoka.



Ainekset:
100 g taateleita tai viikunoita
1 dl vettä
1 dl fariinisokeria
Juuri:
1 dl maltaita
1 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
3 dl kädenlämpöistä vettä
Taikina:
4 dl kuumaa vettä
3 tl suolaa
1 dl leipäsiirappia
2 dl survottuja puolukoita
4 dl grahamjauhoja
2 pss kuivahiivaa
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl pomeranssinkuorta

Silppua hedelmät ja kiehauta soseeksi veden ja sokerin kera. Lisää joukkoon vesi, maltaat, ruis- ja vehnäjauhot. Anna vetäytyä n. 8 tuntia.

Lisää juuritaikinaan vesi, suola, survotut puolukat ja siirappi. Sekoita keskenään jauhot, hiiva ja pomeranssi. Lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita ja alusta kevyesti. Taikina saa olla pehmeää.

Voitele kaksi pitkulaista leipävuokaa. Jaa taikina vuokiin ja peitä vuoat kelmulla. Anna nousta n. 20 minuuttia.

Poista kelmut vuokien päältä ja paista 200 asteessa n. tunnin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti