Puolukoita on edelleenkin pakastin täynnä syksyisen
poiminnan jäljiltä. Niinpä yritänkin etsiä herkulliselta kuulostavia reseptejä,
joihin saisi upotettua puolukkaa. Tässä yksi niistä. Kuva ei tee oikeutta
herkulliselle leivälle. Mutta vuoka täytyy ehdottomasti rasvata! En viitsinyt
tehdä sitä, kun kaikki aiemmat leivät ovat irronneet pinnoitetuista vuoista
helposti. Tämä ei irronnutkaan. Joten seuraavalla kerralla täytyy vaivautua
rasvaamaan vuoka.
Ainekset:
100 g taateleita tai viikunoita
1 dl vettä
1 dl fariinisokeria
Juuri:
1 dl maltaita
1 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
3 dl kädenlämpöistä vettä
Taikina:
4 dl kuumaa vettä
3 tl suolaa
1 dl leipäsiirappia
2 dl survottuja puolukoita
4 dl grahamjauhoja
2 pss kuivahiivaa
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl pomeranssinkuorta
Silppua hedelmät ja kiehauta soseeksi veden ja sokerin kera.
Lisää joukkoon vesi, maltaat, ruis- ja vehnäjauhot. Anna vetäytyä n. 8 tuntia.
Lisää juuritaikinaan vesi, suola, survotut puolukat ja
siirappi. Sekoita keskenään jauhot, hiiva ja pomeranssi. Lisää jauhoseos
taikinaan. Sekoita ja alusta kevyesti. Taikina saa olla pehmeää.
Voitele kaksi pitkulaista leipävuokaa. Jaa taikina vuokiin
ja peitä vuoat kelmulla. Anna nousta n. 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti