maanantai 18. tammikuuta 2016

Naudansuikalewokki

Naudanlihan käyttö ruoanlaitossa arveluttaa aina. Hyvä nauta on tosi hyvää, kun taas huono nauta… noh, se on kengänpohjaa. Tällä kertaa ostin ”takuumureaa” paistia ja se oli ihan käypää. Wokkikastike lihan rinnalla oli tosi hyvää.



Ainekset:
500 g mureaa naudanlihaa
2 valkosipulinkynttä
½ chilipaprika
1 tl suolaa
200 g sokeriherneitä
10 kevätsipulia
3 rkl soijaa
1 tl sokeria
½ dl hunajaista omenaviinietikkaa
2 rkl rypsiöljyä

Puhdista liha ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja silppua valkosipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua malto. Laita liha kulhoon ja mausta valkosipulilla, chilillä ja suolalla.

Puhdista sokeriherneet ja kevätsipulit. Leikkaa kevätsipulit n. 3 cm pituisiksi paloiksi. Sekoita kulhossa soija, sokeri ja viinietikka.

Kuumenna 1 rkl öljyä wokissa. Lisää sokeriherneet ja kevätsipuli. Wokkaa muutama minuutti, kunnes kasvikset hiukan pehmenevät. Nosta kasvikset wokista.

Kuumenna 1 rkl öljyä wokissa ja ruskista lihasuikaleet tasaisesti joka puolelta. Lisää joukkoon soijaseos ja kasvikset. Wokkaa vielä n. 3 minuuttia. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti