sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Suklainen vadelmarahka

Tämän ihanan jälkkärin olin unohtanut vuosikausiksi, kunnes se ponnahti yhtenä päivänä eteeni reseptikokoelmastani. Ostin heti ainekset ja nyt viimeinkin sain rahkan myös tehtyä. Illalla sitten pääsee herkuttelemaan. Ulkonäkö ei ole kovin kaksinen, mutta maku sitäkin parempi. Joskus täytyy kokeilla tätä samaa niin, että laittaa vadelmien tilalle mustikoita ja taloussuklaan tilalle maitosuklaata. Silloin ehkä voi jättää sokerin kokonaan pois. Tai sitten tekee puoli annosta kumpaakin ja lisää niihin vähän liivatetta ja nostelee kerroksittain läpinäkyviin annosvuokiin.



Ainekset:
200 g pakastevadelmia
100 g taloussuklaata
¾ dl sokeria
2 dl kermaa
250 g maitorahkaa

Kiehauta pakastevadelmat ja sekoita ne soseeksi. Liuota suklaapalat kuuman vadelmasoseen joukkoon.

Nosta kattila liedeltä ja mausta seos sokerilla. Anna seoksen jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita jäähtyneen suklaa-vadelmaseoksen joukkoon ensin rahka ja sitten kermavaahto. Nosta kylmään jähmettymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti