keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Curry-riisipata

Todella  pehmeän makuinen pata. Kaipaisi ehkä vähän suolaa, mutta sitä voi jokainen lisätä omaan annokseensa siinä vaiheessa kun rupeaa syömään.



Ainekset:
300 g omenaa
2 porkkanaa
2 sipulia
4 dl täysjyväriisiä
5 dl vettä
2 dl kermaa
1 tl curryä
½ tl mustapippuria

Esivalmistele ruoka edellisenä päivänä. Kuori ja kuutioi omenat ja porkkanat. Kuori ja silppua sipuli. Mittaa kaikki ainekset kannelliseen uunipataan ja nosta pata jääkaappiin yöksi. Jos riisipaketissa ilmoitettu keittoaika on alle 20 minuuttia, ruokaa ei tarvitse esivalmistella edellisenä päivänä.

Nosta pata jääkaapista pari tuntia ennen valmistusta. Kypsennä pataa ensin 200-asteisessa uunissa tunti, sitten 225 asteessa puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti