Mä en ollut koskaan… maistanut blinejä. Kerta se on
ensimmäinenkin. En ole kovin mädin ystävä, eikä kukaan muukaan niistä joiden
kanssa aion blinejä maistella. Niinpä meillä tarjoiltiinn blinien kanssa lohta
ja smetanaa. Ja erikseen lakkahilloa. Maistettuani täytyy sanoa, että lisää
makuahan nämä kaipaisivat. Blinit itsessään eivät maistuneet juuri miltään.
Koostumus oli hyvä, mutta seuraavalla kerralla taidan tehdä jotain mitä ei
varmaankaan missään tapauksessa saisi tehdä – lisään taikinaan hiukkasen
sokeria.
Ainekset:
5 dl maitoa
20 g hiivaa
2 dl kermaviiliä
4 dl tattarijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
½ tl suolaa
Paistamiseen:
voita
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää
kermaviili ja jauhot. Jätä taikina happanemaan huoneenlämpöön vähintään 2
tunniksi tai jääkaappiin yön ajaksi.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset ja
suola taikinaan. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja nostele vaahto taikinan
joukkoon.
Paista blinit mielellään valurautaisella blini- tai
lettupannulla miedohkolla lämmöllä. Käännä blinejä useamman kerran, jotta saat
rapean pinnan. Lisää kääntämisen jälkeen pinnalle hiukan voisulaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti