Linssejä en ole koskaan käyttänyt ruoanlaitossa. Nyt kun
silmiini osui resepti jossa linssimuhennosta tarjoillaan lampaanfileen kanssa,
päätin kokeilla. Muhennos oli ihan käypä lisuke lampaanfileelle ja
perunamuusille.
Ainekset:
2 ½ dl vihreitä linssejä
6 dl kasvislientä
½ rkl rypsiöljyä
1 porkkana
2 kevätsipulia
1 rkl raastettua inkivääriä
½ rkl balsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
Huuhdo ja valuta linssit. Keitä linssit kasvisliemessä
kypsiksi, n. 45 minuuttia. Valuta linsseistä keitinvesi.
Kuori ja kuutioi porkkana. Silppua kevätsipulit. Kuumenna
öljy kasarissa. Lisää porkkana, kevätsipuli ja inkivääri. Kuullota, kunnes
kasvikset hieman pehmenevät.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti