sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Linssimuhennos

Linssejä en ole koskaan käyttänyt ruoanlaitossa. Nyt kun silmiini osui resepti jossa linssimuhennosta tarjoillaan lampaanfileen kanssa, päätin kokeilla. Muhennos oli ihan käypä lisuke lampaanfileelle ja perunamuusille.



Ainekset:
2 ½ dl vihreitä linssejä
6 dl kasvislientä
½ rkl rypsiöljyä
1 porkkana
2 kevätsipulia
1 rkl raastettua inkivääriä
½ rkl balsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Huuhdo ja valuta linssit. Keitä linssit kasvisliemessä kypsiksi, n. 45 minuuttia. Valuta linsseistä keitinvesi.

Kuori ja kuutioi porkkana. Silppua kevätsipulit. Kuumenna öljy kasarissa. Lisää porkkana, kevätsipuli ja inkivääri. Kuullota, kunnes kasvikset hieman pehmenevät.

Lisää linssit ja balsamiviinietikka, mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti