En voinut vastustaa kiusausta maistaa ihan vähän, vaikka oikeastaan tarkoitus oli syödä tätä vasta myöhemmin illalla. Pohja oli lukemieni kehujen mukaan erinomainen. Täytekin oli hyvä, mutta fenkolit olisi pitänyt paistaa vielä vähän pehmeämmiksi.
Pohja:
100 g voita
1 dl hienoksi raastettua porkkanaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
Täyte:
400 g fenkolia
1 sipuli
1 rkl voita
1 dl kermaa
1 dl maitoa
3 kananmunaa
suolaa
valkopippuria
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja porkkanaraaste keskenään. Yhdistä ainekset ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi. Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa 8 minuuttia.
Puhdista, huuhtele ja suikaloi fenkoli ja sipuli. Paista suikaleet voissa pehmeiksi ja jäähdytä hetki. Riko munat kulhoon ja vatkaa joukkoon kerma ja maito. Mausta suolalla ja pippurilla.
Nostele fenkoli- ja sipulisuikaleet esipaistetulle piirakkapohjalle ja kaada päälle munaseos. Paista 175-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti