sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Vaniljalabneh

Tämä yllätti todella positiivisesti. Odotin jotain vähän happamampaa, mutta tulos oli juuri sopivan makea, kermainen ja mansikkainen. Vähensin hunajan määrää ohjeesta puolella, kun näytti että sitä tulee muuten aivan liikaa. Ja käytin pakastemansikoita tuoreiden sijaan. Luulen, että pakastemansikat olivat tässä melkein parempi vaihtoehto kuin tuoreet, kun pakastemansikoista irtoaa sopivasti mehua kastikkeeksi. Herkullista.



Ainekset:
500 g turkkilaista jogurttia
2 tl vaniljasokeria
¼ tl suolaa
Lisäksi:
1 korvapuusti (tai muu pulla, itse käytin pakastimesta löytyneen viimeisen palan galette pérougiennea)
50 g juoksevaa hunajaa
2 tl raastettua sitruunankuorta
1 tl kardemummaa
250g mansikoita

Vuoraa siivilä sideharsolla. Sekoita jogurttiin vaniljasokeri ja suola. Lusikoi jogurtti siivilään ja laita siivilä kulhon päälle valumaan. Anna valua jääkaapissa 12-24 tuntia.

Kuutioi pulla ja levitä kuutiot uunipellille leivinpaperin päälle. Kuivata huoneenlämmössä seuraavaan päivään tai 50-asteisessa uunissa 2-3 tuntia, kunnes korput ovat rapeita.

Lusikoi labneh kulhoon. Sekoita joukkoon hunaja, sitruunankuoriraaste ja kardemumma. Ripottele päälle pullanmurut ja mansikat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti