sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Lakka-valkosuklaakakku

Ihanan raikas kakku. Ja tuo valkosuklaakuorrutus… Niin hyvää, että sitä olisi voinut syödä ihan pelkästään. Erityisesti kuorrutus täytyy muistaa ja käyttää ehkä muissakin kakuissa.



Pohja 1:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl ohrajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl pikakahvijauhetta
Pohja 2:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl ohrajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
Täyte:
8 liivatelehteä
5 dl turkkilaista jogurttia
400 g lakkahilloa
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl limettimehua
4 dl kuohukermaa
Kostutus:
¼ dl vettä
¼ dl lakkalikööriä
Kuorrutus:
200 g valkosuklaata
120 g smetanaa

Leivo kaksi kolmen munan kääretorttupohjaa. Leivo ensin pohjalevy, jonka maustat pikakahvijauheella. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon varovasti keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän lävitse.

Levitä taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille, ja paista 225 asteessa n. 8 minuuttia. Kumoa puhtaan pyyheliinan päälle jäähtymään. Tee toinen taikina samoin.

Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mausta jogurtti hillolla ja vaniljasokerilla. Kuumenna limettimehu kiehuvaksi. Liuota liivatelehdet limettimehuun ja sekoita jogurttiin. Anna seoksen hyytyä jääkaapissa. Sekoita vaahdotettu kerma hyytyneeseen täytteeseen.

Paina piparkakkumuotilla jäähtyneestä kaakaotorttulevystä kuvioita koristeeksi. Käytä ylimääräiset palat kakkuun.

Paina mokkainen torttupohja pyöreäpohjaiseen, kelmulla vuorattuun kulhoon (3 l). Leikkaa kaksin kerroin menevät reunat niin, että kulho vuorautuu tasaisesti.

Kaada puolet täytteestä vuokaan, levitä sen päälle kerros kaakaolevypaloja ja kostuta ne vedellä laimennetulla lakkaliköörillä tai mehulla. Levitä päälle loput täytteestä. Painele pinnalle loput reunajäämät ja kostuta lopulla likööri-vesiseoksella. Levitä kelmu päälle ja nosta vuoka jääkaappiin hyytymään yön ajaksi.

Kumoa kakku tarjoiluvadille. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Vaahdota smetana ja sekoita sula suklaa mukaan vähitellen. Anna seoksen hieman rauhoittua.

Kuorruta kakku seoksella ja painele pinnalle kaakaopohjakuviot koristeeksi. Viimeistele koko komeus tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti