lauantai 5. marraskuuta 2016

Kuorrutetut lampaanfileet

Voi, miten ihanan pehmeää lammasta! Ja kuorrutus oli myöskin tosi hyvä. Pistaasipähkinöiden kuoriminen on melkoisen työläs ja tylsä homma, mutta maksaa vaivan.



Ainekset:
1 rkl omena-hunajaviinietikkaa
1 rkl sinappia
1 rkl hunajaa
800 g lampaan sisäfilettä
3 salottisipulia
2 rkl voita
6 kuivattua aprikoosia
2 valkosipulinkynttä
100 g korppujauhoja
1 dl yrttisilppua (esim. salvia, timjami, persilja)
75 g pistaasipähkinöitä
1 kananmuna
2 tl sitruunankuoriraastetta
1 rkl oliiviöljyä

Sekoita pienessä kulhossa viinietikka, sinappi ja hunaja. Laita kyljykset uunivuokaan ja voitele marinadilla. Anna makuuntua vähintään 10 minuuttia.

Kuori ja silppua salottisipulit. Sulata 1 rkl voita paistinpannulla ja kuullota sipuli pehmeäksi. Pilko aprikoosit. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet. Sekoita aprikoosit, korppujauhot, yrtit, valkosipuli ja pähkinät tasaiseksi yleiskoneessa. Sekoita joukkoon 1 rkl voita, muna ja raastettu sitruunankuori. Lisää kuullotettu sipuli ja sekoita nopeasti.

Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistinpannulla ja ruskista kyljykset nopeasti molemmin puolin. Laita kyljykset takaisin uunivuokaan ja levitä yrttikuorrutus päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti