tiistai 1. marraskuuta 2016

Yrttimarinoidut kyljykset

En ole pitkään aikaan (=vuosiin) ostanut porsaankyljyksiä, vaan ainoastaan porsaan ulkofilettä. Nyt ajattelin pitkästä aikaa kokeilla, ja hyviähän nämä olivat. Ainakin tällä tavalla maustettuina.



Ainekset:
4 porsaankyljystä
1 ½ rkl oliiviöljyä
½ tl mustapippuria
1 tl timjamia
ripaus suolaa

Sekoita keskenään öljy, mustapippuri ja timjami. Voitele pippuriseos kyljysten pintaan. Nosta kyljykset vadille, peitä tuorekelmulla ja nosta viileään makuuntumaan 45 minuutiksi.

Aloita kyljysten paistaminen noin 10 minuuttia ennen kuin perunat ovat kypsiä. Kuumenna loppu öljy paistinpannussa ja paista kyljykset kuumalla pannulla molemmin puolin n. 1 minuutti / puoli. Säädä lämpö pienemmälle ja paista kyljyksiä vielä 3-5 minuuttia molemmin puolin, mausta suolalla. Tarjoa heti perunalohkojen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti