Omenapiirakat ovat mielestäni aina hyviä, mutta tämä oli jopa omenapiirakaksi ihan erityisen hyvä. Yhtään ei olisi kaivannut enää lisäksi vaniljakastiketta, vaan ranskankerma piirakan päällä ajoi saman asian. Vastaisuuden varalle: piirakan päälle tulevan osuuden kaurahiutale-fariinisokeriseoksesta olisi hyvin voinut sekoittaa ranskankermaan.
Pohja:
100 g voita
¾ dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Täyte:
3 omenaa
1 dl kaurahiutaleita
1 ½ dl fariinisokeria
200 g ranskankermaa
Pinnalle:
kanelia
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina n. 25 sentin piirakkavuokaan.
Poista omenoista siemenkodat ja viipaloi omenat. Sekoita kaurahiutaleet ja fariinisokeri keskenään. Levitä puolet seoksesta taikinapohjalle. Asettele päälle omenaviipaleet. Ripottele omenoille loput kaurahiutale-fariinisokeriseoksesta. Sekoita ranskankerma purkissaan notkeaksi ja levitä tasaisesti piiraalle.
Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia. Ripottele valmiille piirakalle hiukan kanelia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti