keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Kreikkalaiset lihapullat

Tomaattikastike on hyvää ja lihapullat myöskin. Ihan peruslihapullasapuska, ei mitään ihmeellistä.



Ainekset:
3 viipaletta paahtoleipää
1 ½ dl maitoa
5 sipulia
6 valkosipulinkynttä
6 timjaminoksaa
1 ½ tl jeeraa
2 kananmunaa
800 g lampaan jauhelihaa
suolaa
pippuria
6 rkl oliiviöljyä
1300 g tomaatteja
2 tl sokeria

Kuutioi leipäviipaleet kulhoon ja kaada päälle maito. Anna liota, kunnes leipä pehmenee. Kuori ja silppua 3 sipulia ja valkosipulinkynnet. Riivi ja silppua timjaminlehdet.

Purista leipäkuutioista ylimääräinen neste. Sekoita leipä, sipuli, valkosipuli, muna, jauheliha, puolet timjamista ja jeera tasaiseksi taikinaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Muotoile taikinasta pieniä lihapullia. Kuumenna 4 rkl öljyä suuressa paistinpannussa ja paista lihapullat tasaisen ruskeiksi. Nosta lihapullat pannulta.

Pilko tomaatit. Kuori ja silppua 2 sipulia. Kuumenna loppu öljy paistinpannussa. Lisää sipuli ja tomaatti ja kuullota, kunnes kasvikset hieman pehmenevät. Mausta kastike sokerilla, suolalla ja pippurilla ja hauduta kannen alla n. 15 minuuttia.

Lisää lihapullat ja hauduta vielä 15 minuuttia. Ripottele päälle loput timjamisilpusta. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti