lauantai 26. marraskuuta 2016

Luumu-kermajäätelö

Tämän kokeileminen on kiehtonut siitä saakka kun ostin Kenwoodiini jäätelökone –lisäosan. Jos on kerran olemassa luumu-kermahyytelöä, niin miksei yhtä hyvin luumu-kermajäätelöä? Yritin googletella, mutta en löytänyt reseptejä. Niinpä sovelsin yhdistämällä vaniljajäätelön ja luumu-kermahyytelön ohjeita. Ja jäätelöstä tuli herkullista, luumu-kermahyytelön ystävien kannattaa ehdottomasti kokeilla. Sokeria ei kannata käyttää ainakaan tämän enempää (ehkä jopa vähemmän), sillä luumuista tulee jäätelöön ihan tarpeeksi makeutta.



Ainekset:
4 kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
4 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
3 dl maitoa
200 g kuivattuja luumuja

Keitä luumut pehmeiksi pienessä vesitilkassa. Soseuta ja jäähdytä.

Mittaa maito, 2 dl kermaa, ½ dl sokeria ja vaniljasokeri kattilaan. Kuumenna seos sekoitellen lähes kiehuvaksi. Nosta kattila liedeltä ja jätä maustumaan.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa keltuaiset ja loput sokerit vaaleankeltaiseksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaisvaahto kermamaidon joukkoon. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos juuri ja juuri sakenee. Älä keitä, tai seos juoksettuu. Jäähdytä vaniljakastike nostamalla kattila kylmävesihauteeseen.

Vatkaa loput kermat pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele kylmän vaniljakastikkeen joukkoon. Kääntele lopuksi sekaan kylmä luumusose. Valmista jäätelöksi jäätelökoneen ohjeen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti