lauantai 19. marraskuuta 2016

Mausteinen bataatti-puolukkapiirakka

Tämä oli kaikessa omituisuudessaan niin houkuttelevan kuuloinen resepti, että oli ihan pakko kokeilla. Ja kyllä kannatti! Bataatti sopi loistavasti pehmentämään piirakkapohjaa. Pohja taas täytyy laittaa muistiin, sitä voisi käyttää muissakin piirakoissa. Ja puolukkatäyte oli sopivan kirpeä, mutta kuitenkin makea. Vaniljakastike kruunasi koko hoidon.



Taikina:
2 ½ dl spelttijauhoja
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl leivinjauhetta
100 g voita
½ dl vettä
Täyte:
400 g bataattia
200 g puolukoita
Liemi:
2 dl kermaa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl inkivääriä
Pinnalle:
1 dl puolukoita

Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää paloiteltu, jääkaappikylmä voi ja sekoita aineet murumaiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina voideltuun 28-senttiseen piirakkavuokaan, peitä kelmulla ja nosta 30 minuutiksi jääkaappiin.

Kuori ja paloittele bataatti. Keitä tai höyrytä palat kypsiksi pienessä vesimäärässä. Valuta keitinvesi pois ja survo kypsät bataatit esim. perunasurvimella. Jäähdytä.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Levitä bataattisurvos pohjan päälle vuokaan. Ripottele puolukat päälle. Sekoita kerma, munat, sokeri ja inkivääri.

Kaada seos täytteen päälle vuokaan. Kypsennä mausteista bataatti-puolukkapiirakkaa uunissa n. 40 minuuttia. Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua.

Tarjoile kuohkean vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti