perjantai 11. marraskuuta 2016

Lammas-vihanneskeitto

En oikein ole ihan varma, oliko tämä soppaa vai pataa. Huomiseen saakka jääkaapissa oltuaan tämä ainakin on varmasti pataa. Hyvää joka tapauksessa. Maapähkinävoista en ole koskaan tykännyt, mutta tähän se toi kivan lisävivahteen.



Ainekset:
600 g lampaan paahtopaistia
1,2 l lihalientä
1 rkl suolaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
3 keskikokoista porkkanaa
500 g kaalia
200 g vihreitä papuja
1 rkl voita
3 rkl maapähkinävoita
2 rkl sitruunamehua
400 g keitettyä pitkäjyväistä riisiä (2 dl riisiä ennen keittämistä)
suolaa
mustapippuria

Kypsennä paahtopaisteja 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Peitä vuoka foliolla uunista ottamisen jälkeen ja anna lihojen vetäytyä n. 15 minuuttia. Kuutioi lihat.

Kuori ja paloittele sipuli ja porkkanat. Paloittele kaali ja pavut. Kuori valkosipuli. Lisää vihannekset ja kuoritut valkosipulinkynnet pataan ja anna kiehua 20 minuuttia.

Soseuta vihannekset liemineen. Laimenna vihannessose talteenotetulla liemellä sopivan paksuiseksi keitoksi.

Paista vihreitä papuja voissa pannulla, kunnes ne hiukan ruskistuvat.

Sekoita kasvissosekeittoon liha, maapähkinävoi, sitruunamehu, riisi ja pavut. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti