Harmillisen vähän tulee tehtyä kalaruokia. Turska oli hyvää ja sen kuorrutus myöskin.
Ainekset:
4 viipaletta vaaleaa leipää
250 g kesäkurpitsaa
1 valkosipulinkynsi
70 g yrttimaustettua tuorejuustoa
3 rkl sitruunamehua
3 rkl silputtuja, tuoreita yrttejä
½ tl paprikajauhetta
yrttisuolaa
mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
600 g turskafileitä
2 rkl korppujauhoja
Murenna leipäviipaleet ja liota ne pehmeiksi pienessä määrässä vettä. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Kuori ja silppua valkosipuli. Purista leivästä ylimääräinen vesi pois.
Sekoita kulhossa leipä, kesäkurpitsa, valkosipuli, tuorejuusto, 1 rkl sitruunamehua, yrtit ja paprikajauhe. Mausta yrttisuolalla ja pippurilla.
Voitele uunivuoka 1 rkl:lla oliiviöljyä. Laita kalafileet vuokaan. Pirskota päälle 2 rkl sitruunamehua. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuorruta kalafileet kesäkurpitsaseoksella ja ripottele päälle korppujauhot. Pirskottele päälle loppu oliiviöljy. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.
Säädä uunin grillivastus päälle. Nosta vuoka uunin ylätasolle ja ruskista, kunnes kasviskuorrutus on saanut kauniin värin (5-7 minuuttia).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti