keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Puolukka-lakukakku

Lakujogurtti toi kakkuun jännän aromin. Ei ollenkaan huono, päinvastoin. Lakun maku ei kuitenkaan ole liian voimakas, vaan juuri sopivasti pieni häivähdys.



Ainekset:
3 kananmunaa
2 dl muscovadosokeria
175 g sulatettua voita
2 ½ dl lakritsijogurttia
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 dl puolukoita
Päälle:
1 rkl tomusokeria

Vaahdota kevyesti esim. puuhaarukalla munat ja sokeri.

Lisää vaahtoon jogurtti ja sulatettu voi, lisää seokseen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääntele lopuksi varovasti sekaan puolukat. Kaada seos voideltuun rengaskakkuvuokaan.

Paista 175 asteessa n. tunti. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa se sitten tarjoilualustalle. Siivilöi päälle tomusokeri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti