sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Maailman parhaat falafelit

Bongasin tämän ohjeen jonkun blogista (sorry vaan, mutta en millään muista kenen), jossa se kulki nimellä ”maailman parhaat falafelit”. Ja olivatkin todella maistuvia. Riisiä ja cacikia kylkeen, ja se on siinä.



Ainekset:
2 ½ dl kuivia kikherneitä
½ sipuli hienoksi pilkottuna
3 valkosipulinkynttä
¼ dl silputtua persiljaa
¼ dl silputtua korianteria
1 rkl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 tl juustokuminaa
1 tl korianterijauhetta
ripaus cayennepippuria
ripaus kardemummaa
mustapippuria
1 rkl tahinia
1 tl soodaa liuotettuna 1 rkl vettä
seesaminsiemeniä
2 rkl rypsiöljyä

Laita kikherneet kulhoon ja peitä ainakin kaksinkertaisella määrällä vettä. Jätä kikherneet vähintään yön yli likoamaan.

Valuta vesi pois lionneista kikherneistä. Mittaa kaikki ainekset soodavettä ja seesaminsiemeniä lukuunottamatta tehosekoittimeen ja sekoita yhtenäiseksi massaksi. Massan kuuluu olla rakenteeltaan hiukan karkeaa.

Laita massa vetäytymään jääkaappiin vähintään 1-2 tunniksi, mutta saa olla vaikka seuraavaan päivään.

Sekoita vetäytymisen jälkeen soodavesi taikinaan. Pyörittele massasta palloja ja kierittele ne seesaminsiemenissä, kunnes ne saavat runsaan kuorrutuksen.

Voitele öljyllä ja paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Voit myös uppopaistaa pyörykät 180-asteisessa öljyssä.

1 kommentti:

  1. Uskoisin, että alkuperäinen lähde on ollut tämä:
    https://www.viimeistamuruamyoten.com/maailman-parhaat-falafelit/. Laitan vain tähän, koska satuin törmäämään. [:

    VastaaPoista