keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Grahamsämpylät

Hyvää perussämpylää. Sopisi mainiosti myös hampurilaissämpyläksi. Jälleen kerran – helpompi leipoa kuin hakea vastaavia kaupasta. Ja mikä onkaan kotona parempi tuoksu kuin tuore leipä.



Ainekset:
½ l maitoa
11 g kuivahiivaa
3 dl grahamjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
7 dl hiivaleipävehnäjauhoja
½ dl rypsiöljyä

Lämmitä maito 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva grahamjauhoihin ja lisää maitoon. Sekoita sitten joukkoon kaurahiutaleet, siirappi ja suola. Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla 20-30 minuuttia.

Leivo taikinasta sämpylöitä ja nosta sämpylät leivinpaperoidulle uunipellille. Kohota hyvin. Paista 225-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti