maanantai 21. marraskuuta 2016

Gratinoitua halloumia salaatin kera

Tähän ohjeeseen kuului alun perin vuohenjuustoa. Koska en todellakaan ole vuohenjuuston ystävä, vaihdoin sen halloumiin. Toimii. Yhdistelmänä tämä oli todella herkullinen.



Ainekset:
4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
25 g voita paistamiseen
4 viipaletta halloumia
eri värisiä salaatinlehtiä
viipaloituja herkkusieniä
1 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
½ tl sinappia
1 valkosipulinkynsi
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

Kuumenna uuni 275 asteeseen. Huuhtele ja puhdista salaatinlehdet ja jaa ne lautasille. Viipaloi herkkusienet ja ripottele salaatinlehtien päälle.

Leikkaa juustosta n. sentin paksuisia viipaleita. Paista leipäviipaleiden molemmat puolet kullanruskeiksi voissa. Pane viipaleet uuninkestävään vuokaan. Pane juustoviipaleet leipien päälle ja gratinoi uunissa, kunnes juusto ruskistuu ja sulaa hieman.

Sekoita viinietikka, oliiviöljy, sinappi, suola ja pippuri kastikkeeksi ja purista joukkoon valkosipulinkynsi. Pirskottele kastike salaatinlehdille ja pane päälle juustolla kuorrutetut leipäviipaleet. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti