lauantai 26. marraskuuta 2016

Feta-kurpitsansiemenleipä

225 asteen lämpötila oli ehkä vähän liikaa tälle leivälle. Meinasi palaa päältä, joten peitin sen viimeiseksi kymmeneksi minuutiksi leivinpaperilla. Kun sitten otin sen uunista, oli alapuoli vähän palanut ja silti leipä oli keskeltä vähän turhan raaka. Maku kuitenkin oli hyvä.



Ainekset:
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 ½ dl maitoa
1 kananmuna
½ dl voita sulatettuna
½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja paloiteltuna
50 g fetaa murusteltuna
Pinnalle:
½ dl kurpitsansiemeniä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, muna, voi, aurinkokuivatut tomaatit ja fetamurut. Sekoita nopeasti taikinaksi. Leivo taikinasta leipä tai jaa taikina kahteen osaan ja tee kaksi pienempää leipää.

Nosta leivät leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä. Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti