sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Afrikkalainen jauhelihakastike

Jeera, kaneli ja rusinat maustavat ruoan kuin ruoan erinomaiseksi. Jauhelihaankin ne sopivat oikein hyvin. Kuskusin ja hunaja-jogurttikastikkeen kanssa tarjoiltuna ihana ateria.



Ainekset:
6 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
1200 g jauhelihaa
4 tl jeeraa
½ tl kanelia
2 dl rusinoita
2 dl neljän hedelmän mehua / nektaria
1 tl suolaa
1 dl vettä
300 g pakastepapuja

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja leikkaa porkkana tikuiksi.

Ruskista liha omassa rasvassaan. Lisää ruskistamisen loppuvaiheessa valkosipuli ja porkkana. Lisää mausteet, rusinat, nektari, suola ja vesi. Hauduta ilman kantta n. 15 minuuttia. Lisää pakastepavut ja anna hautua vielä 5 minuuttia, kunnes pavut ovat kypsiä.

Tarjoile couscousin ja jogurtti-hunajakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti