lauantai 10. joulukuuta 2016

Välimeren makaronilaatikko

Koko huominen päivä menee treeneissä. Niinpä jouduin vielä tänä iltana tekemään muulle perheelle valmiiksi huomisen ruoan (ja samalla itselleni maanantain työeväät). Makaronilaatikkoa – joo, mutta ei taas sitä samaa mitä aina. Tässä hiukan tuunattu versio.



Ainekset:
400 g makaronia
250 g miniluumutomaatteja
2 valkosipulinkynttä
160 g grillattua munakoisoa (säilyke)
400 g jauhelihaa
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
1 sipuli
Tomaattinen juustokastike:
2 dl kermaa
5 dl maitoa
3 rkl vehnäjauhoja
¼ tl suolaa
2 rkl tomaattipyreetä
100 g juustoraastetta
Pinnalle:
50 g juustoraastetta

Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Puolita tomaatit, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja valuta säilykekasvikset. Pilko säilykkeet tarvittaessa pienemmiksi paloiksi. Kuori ja silppua sipuli.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipuli mukaan kuullottumaan. Sekoita lopuksi joukkoon aurinkokuivatut tomaatit ja nosta pannu liedeltä.

Mittaa kattilaan kastikkeen kerma, maito ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Mausta kastike tomaattipyreellä ja suolalla. Lisää juustoraaste pienissä erissä. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Yhdistä valutettu pasta, kasvikset ja jauhelihaseos uunivuoassa. Valuta päälle kastike. Ripottele pinnalle juustoraaste.

Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti