sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Punakaali-granaattiomenasalaatti

Tämä oli ehkä pikkuisen huti. Odotin mehukkaampaa ja makeampaa, mutta vaikka kaalista pidänkin, sen maku oli turhan hallitseva.



Ainekset:
400 g punakaalia
1 tl suolaa
2 hapahkoa omenaa
1 granaattiomena
1 dl mantelirouhetta
Sitrusvinegretti:
2 rkl sitruunamehua
2 rkl limettimehua
½ dl rypsiöljyä
1 rkl ruokokidesokeria
1 tl merisuolahiutaleita

Huuhtele punakaali. Poista uloimmat kuivat ja vaurioituneet lehdet. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi.

Siirrä kaalisuikaleet kulhoon ja ripottele väliin suolaa. Anna maustua huoneenlämmössä n. tunnin ajan. Valuta kaali siivilässä.

Huuhtele, kuori ja leikkaa omenat hienoiksi suikaleiksi. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Yhdistä ainekset keskenään.

Sekoita sitrusvinegretin ainekset ja valuta kastike salaatin joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti