tiistai 20. joulukuuta 2016

Chili-garam masala -kalaa

Ihan hyvää, mutta jotain puuttui. Tämä olisi kaivannut ripauksen jotain makeaa. Sokeria, hunajaa tai ehkä mieluiten fariinisokeria.



Ainekset:
450 g turskafileetä
1 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl garam masalaa
1 tl chilijauhetta
1 tl kurkumaa
1 tl paprikajauhetta
1 dl vettä
1 rkl rypsiöljyä
2 tomaattia
1 sipuli
1 vihreä chilipalko
2 valkosipulinkynttä

Puhdista ja hienonna sipuli, chilipalko, tomaatit ja valkosipulinkynnet. Sekoita kuivat mausteet veteen. Kuumenna öljy keskilämpimäksi isolla paistinpannulla ja lisää tomaatti, chili, sipuli ja valkosipuli. Kuullota, kunnes valkosipuli on vaaleanruskeaa, muttei palanutta. Lisää joukkoon mausteseos, sekoita ja keitä kokoon 3-4 minuuttia.

Sulata pakastekalafileet ja erota ne varovasti toisistaan. Hauduta fileitä mahdollisimman vähäisessä suolalla ja valkosipulijauheella maustetussa vesimäärässä muutaman minuutin ajan, kunnes kala on valkoista. Nosta fileet vedestä varovasti reikäkauhalla.

Lisää kalafileet tomaatti-sipuliseokseen ja hauduta 4-5 minuuttia, kunnes kala on maustunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti