perjantai 2. joulukuuta 2016

Vietnamilaiset lihapullat

Näistä tuli hiukan kumipallon oloisia. Ei se silti makua haitannut. Makujen yhdistelmä oli aika jännä, ensimmäisellä suupalalla en ollut ihan varma onko se hyvä vai ei, mutta mitä enemmän söin, sen enemmän tykästyin myös makuun. Eli kannattaa kokeilla.



Ainekset:
800 g broilerin jauhelihaa
1 ½ tl valkopippuria
5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 ½ rkl sokeria
2 kevätsipulia hienonnettuna
kourallinen tuoretta korianteria pilkottuna
3 rkl kalakastiketta
1 ½ rkl maizenaa
3 rkl seesamiöljyä

Yhdistä kulhossa jauheliha, pippuri, valkosipuli, sokeri, kevätsipuli, korianteri ja kalakastike. Sekoita hyvin. Ripottele pinnalle maizena ja sekoita jälleen huolellisesti.

Peitä kulho kannella ja anna makujen tekeytyä muutaman tunnin jääkaapissa.

Muotoile massasta läpimitaltaan n. 2 cm:n pyöryköitä ja penslaa ne seesamiöljyllä.

Grillaa grillissä tai 240-asteisessa uunissa grillivastuksen alla 2-3 minuuttia per puoli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti