sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Valkea joulutäytekakku

Ja jouluaterian kruunasi vielä omenainen täytekakku. Kaikkea sokerimassaan en millään saanut uppoamaan koristeluun (oikeastaan suurin osa jäi käyttämättä), joten sille täytyy vielä keksiä myöhemmin joku hyvä käyttö. Kakku sai muhia täytettynä vuorokauden verran, ja syöntivaiheessa se oli ihan suussasulavaa. Kuorrutus ei kärsinyt pitkästä säilytyksestä. Sokerimassa- ja koristeraekoristelut tosin lisäsin vasta juuri ennen tarjoilua.



Pohja:
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl inkivääriä
½ tl kardemummaa
Kostutus:
2 ½ dl omenatäysmehua
Omenatäyte:
277 g omena-vaniljahilloa
Kermatäyte:
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
250 g sokerimassaa
1 dl sinisiä koristerakeita
1 tl vettä
1 rkl tomusokeria

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Sekoita tasaiseksi kevyesti nostellen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24-26 cm) pohjan ja reunan väliin ja voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla 30-35 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.

Vaahdota kerma. Vatkaa rahka, tuorejuusto ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Lisää kermavaahto rahkaseokseen varovasti nostellen.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille ja kostuta. Levitä puolet omenatäytteestä ja osa kermatäytteestä kakkulevylle. Nosta toinen kakkulevy päälle, kostuta ja täytä samoin. Nosta kolmas kakkulevy päälle ja kostuta. Levitä loput kermatäytteestä kakun pinnalle ja reunoille. Anna kakun maustua kylmässä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli.

Siivilöi pöydälle tomusokeria ja kauli sokerimassa levyksi muutamassa osassa. Painele levystä muoteilla kuvioita ja nosta ne varovasti kakun pinnalle. Koristele kakun reunat koristerakeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti